Ideeën: een strakke keuken gezellig maken

Een strakke keuken wordt al snel saai of ongezellig gevonden. Een herkenbaar probleem bij uw eigen keuken? Zonde! Het is namelijk wel belangrijk dat u zich thuis voelt in uw keuken, aangezien we dagelijks in onze keukens te vinden zijn.

Wilt u uw strakke keuken gezellig maken? Dat kan! Wij delen graag een aantal ideeën die hierbij kunnen helpen.

Het begint bij een schone keuken

Uw strakke keuken gezellig maken kan, maar waar moet u beginnen? Een goed begin is het halve werk. Zorg ervoor dat uw aanrecht schoon en opgeruimd is. Een schoon aanrecht maakt de keuken al een stuk gezelliger dan wanneer alle vaat op het aanrecht staat.

Ook creëert u hiermee ruimte voor wat anders zoals een goed gevulde schaal met fruit of een stapel met tijdschriften die leuk bij elkaar kleuren.

Accessoires doen wonderen

Verschillende accessoires kunnen een strakke keuken al gezellig maken. Ga op pad en kleed uw moderne keuken naar smaak aan met accessoires. Dit kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan beeldjes, mokken en vaasjes met droogbloemen.

Wel is het goed om een kleurenpalet in uw achterhoofd te houden. Op deze manier creëert u een rustige sfeer en zorgt u ervoor dat alles met elkaar matcht.

Groen doet het altijd goed in een keuken

Planten kunnen de sfeer in de keuken al snel veranderen. Voordat u planten gaat uitzoeken, is het goed om te realiseren dat er wel tijd in de verzorging van de planten zit.

Daarnaast is niet iedere plant geschikt voor in de keuken. De ene plant heeft meer licht nodig dan de ander en het is ook niet prettig om een giftige plant in uw keuken te zetten in combinatie met het voedsel dat bereid wordt. Wij hebben daarom voor u uitgezocht welke planten voldoen aan alle eisen:

 

Kruidenplanten

Planten zoals basilicum, munt en tijm zien er hartstikke leuk uit. Daarnaast voegt het ook echt iets toe aan uw keuken, aangezien u de kruiden kunt gebruiken tijdens het koken.

Heeft u niet veel ruimte op uw werkblad? Dan kunt u ze eventueel nog aan de muur of het plafond hangen.

 

Hangplanten

Bij een kleine keuken zijn hangplanten heel geschikt om een strakke keuken gezellig te maken. U kunt ze eenvoudig aan de muur of het plafond bevestigen.

Op deze manier voegt u groen toe aan uw keuken zonder dat het in de weg staat. Hangplanten die in de keuken terecht kunnen zijn o.a. de scindapsus en de klimop.

 

Kleine fruitbomen

Heeft u veel zonlicht in uw keuken? Dan zou u hier en daar wat kleine fruitbomen en planten kunnen toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een citroenboom.

Het ziet er ten eerste gezellig uit en het ruikt ook nog eens lekker. Gaat de voorkeur uit naar iets zoets? Dan zijn aardbeienplanten misschien wat voor u.

 

Een strakke keuken gezellig maken met lampen

Ook uw lampen hebben een grote invloed op de sfeer in de keuken. Felle lampen worden bijvoorbeeld vaak ongezellig gevonden. De lampen vervangen in uw keuken vergt wat tijd, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Onderstaand wat handige tips die u kunnen helpen bij het creëren van sfeer in uw keuken.

Een eerst tip is het gebruik van lampen waar een dimmer op zit. Zo voorkomt u dat lampen te vel worden. Ook kunnen spotjes boven de inductieplaat helpen met het creëren van sfeer. Doorgaans leveren meerdere lichten die minder sterk zijn namelijk meer sfeer op dan één sterk lichtpunt.

Tot slot, wissel niet in de kleurtemperatuur binnen uw keuken. Het gebruik van bijvoorbeeld koud en warm licht in dezelfde keuken zal snel ongezellig ogen.

showroom keuken in de showroom van keukencentrum uniek in drenthe

Onze keukencollectie

Maak kennis met alle stijlen en laat je inspireren.

Ontdek onze keukens