Ideeën: een strakke keuken gezellig maken

Een strakke keuken wordt al snel saai of ongezellig gevonden. Ervaart u dit ook en wilt u uw strakke keuken gezellig maken? Dat kan! Wij delen graag een aantal ideeën die hierbij kunnen helpen.

Het is belangrijk dat u zich wel thuis voelt in uw keuken, aangezien we dagelijks in onze keukens te vinden zijn. Wij laten u zien hoe u een strakke keuken gezellig maakt.

Het begint bij een schone keuken

Een goed begin is het halve werk. Zorg ervoor dat uw aanrecht schoon en opgeruimd is. Een schoon aanrecht maakt de keuken al een stuk gezelliger dan wanneer alle vaat op het aanrecht staat.

Ook creëert u hiermee ruimte voor wat anders zoals een goed gevulde schaal met fruit of een stapel met tijdschriften die leuk bij elkaar kleuren.

 

Accessoires doen wonderen

Uw strakke keuken gezellig maken is altijd mogelijk. Maar waar moet u beginnen? Verschillende accessoires kunnen een strakke keuken al gezellig maken.

Ga op pad en kleed uw moderne keuken naar smaak aan met accessoires. Dit kan van alles zijn, denk bijvoorbeeld aan beeldjes, mokken, vaasjes met droogbloemen en nog veel meer.

Wel is het goed om een kleurenpalet in uw achterhoofd te houden. Op deze manier creëert u een rustige sfeer en zorgt u ervoor dat alles met elkaar matcht.

Groen doet altijd goed in een keuken

Planten kunnen de sfeer in de keuken al snel veranderen. Voordat u planten gaat uitzoeken, is het belangrijk om te controleren welke planten geschikt zijn.

De ene plant heeft meer licht nodig dan de ander en het is ook niet prettig om een giftige plant in uw keuken te zetten in combinatie met het voedsel dat bereid wordt.

Wij hebben het voor u uitgezocht en de volgende planten voldoen aan alle eisen:

 

Kruidenplanten

Planten zoals basilicum, munt en tijm zien er hartstikke leuk uit. Daarnaast voegt het ook echt iets toe aan uw keuken, aangezien u de kruiden kunt gebruiken tijdens het koken.

Heeft u niet veel ruimte op uw werkblad? Dan kunt u ze eventueel nog aan de muur of het plafond hangen.

Houd er wel rekening mee dat er tijd in de verzorging van de kruidenplanten zit.

 

Hangplanten

Bij een kleine keuken zijn hangplanten heel geschikt om een strakke keuken gezellig te maken. U kunt ze eenvoudig aan de muur of het plafond bevestigen.

Op deze manier voegt u groen toe aan uw keuken zonder dat het in de weg staat. Hangplanten die in de keuken terecht kunnen zijn o.a. de scindapsus en de klimop.

 

Kleine fruitbomen

Heeft u veel zonlicht in uw keuken? Dan zou u hier en daar wat kleine fruitbomen en planten kunnen toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een citroenboom.

Het ziet er ten eerste gezellig uit en het ruikt ook nog eens lekker. Heeft u liever de voorkeur voor iets zoets? Dan zijn aardbeienplanten erg geschikt.

 

Een strakke keuken gezellig maken met lampen

Lampen vervangen in uw keuken? Dat vergt wat tijd, maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn. Felle lampen maken het namelijk niet gezellig in de keuken, tenzij er een dimmer op zit.

Met dimlichten zorgt u voor extra sfeer tijdens het eten. Ook kunnen spotjes boven de inductieplaat helpen met het creëren van sfeer.

showroom keuken in de showroom van keukencentrum uniek in drenthe

Onze keukencollectie

Maak kennis met alle stijlen en laat je inspireren.

Ontdek onze keukens