Ideeën: een moderne, strakke keuken gezellig maken

Heeft een u keuken met een moderne en strakke uitstraling, maar oogt het daardoor soms ongezellig? Geen reden tot paniek. In deze blog delen we 4 tips om uw strakke keuken een warme en gezellige sfeer te geven.

1. Schone lei

Het opruimen van de keuken kan aanzienlijk bijdragen aan de sfeer en het algehele gevoel van de ruimte. Een opgeruimd en leeg aanrecht oogt aantrekkelijker dan een aanrecht dat vol staat met vuile vaat of keukengerei.

2. Een persoonlijke tintje

Naast een opgeruimde keuken, dragen accessoires ook bij aan de sfeer van de ruimte. Door het toevoegen van items zoals vaasjes, kunstwerken of droogbloemen, kunt u een persoonlijk tintje aan uw keuken geven. Denk hierbij aan het afstemmen van de accessoires op het kleurenpalet van de keuken of aan het plaatsen van opvallende statementstukken die de aandacht trekken.

3. A touch of green

Planten kunnen ook een enorme sfeermaker zijn binnen een ruimte. Het is echter belangrijk om te onthouden dat planten zorg nodig hebben. Daarnaast is niet iedere plant geschikt voor een plek in de keuken. Zo zijn er eisen qua licht waar u rekening mee dient te houden. Bovendien is het verstandig om giftige planten te vermijden, vooral in combinatie met voedsel. We delen graag enkele voorbeelden van geschikte planten met u:

 

Kruidenplanten

Kruiden doen het altijd goed in een keuken. Gebruik ze tijdens het koken of geniet van het aanzicht. Bij gebrek aan ruimte op het aanrecht, kunnen kruidenplanten aan een muur of plafond worden opgehangen.

 

Hangplanten

Doordat hangplanten geen ruimte innemen op het aanrecht zijn ze ideaal en praktisch voor een kleine ruimte. Geschikte hangplanten voor een kleine keuken zijn o.a. de scindapsus en de klimop.

 

Kleine fruitbomen

In een keuken met veel natuurlijk licht zijn kleine fruitbomen, zoals citroenboompjes, een aantrekkelijke optie. Niet alleen voegen ze een decoratief element toe en bieden ze vers fruit, ze verspreiden ook nog eens een heerlijke geur.

 

4. Kies het juiste licht

Tot slot, is misschien wel de belangrijkste sfeerbepaler: verlichting. U kunt variëren met verschillende soorten lampen en de kleurtemperatuur aanpassen aan uw ruimte. Overweeg of u gaat voor één centraal lichtpunt of juist meerdere sfeervolle lichtbronnen. Denk bijvoorbeeld aan enkele felle spotjes voor goed zicht tijdens het bereiden van maaltijden of aan warme, gezellige verlichting tijdens het koken.

showroom keuken in de showroom van keukencentrum uniek in drenthe

Onze keukencollectie

Maak kennis met alle stijlen en laat je inspireren.

Ontdek onze keukens