De nieuwste trend: een minimalistische keuken

Een minimalistische keuken is en blijft één van de nieuwste keukentrends. Dat komt voornamelijk door de rustige en neutrale uitstraling. 

Daarnaast is het een enorm voordeel dat het tijdloos is. Zo kunt u jaren genieten van uw prachtige keuken.

Ziet u hier en daar toch graag een upgrade? Wij laten u zien hoe u een minimalistische keuken kunt inrichten.

Wat is een minimalistische keuken?

Wat is een minimalistische keuken nou eigenlijk? U heeft het begrip vast al eens voorbij zien komen. Het is een andere verwoording voor een moderne keuken.

De keuken staat bekend om de rustige, neutrale uitstraling en de eenvoudige elementen. Daarnaast worden er vaak rustige kleuren gebruikt in dit soort keukens. Maar dit betekent niet dat een minimalistische keuken saai is. U kunt namelijk al met weinig uw keuken sfeervol aankleden.

Tips voor het inrichten van een minimalistische keuken

Voor sommigen kan het lastig zijn om een minimalistische keuken in te richten. Daarom geven wij u graag enkele tips om dit zo praktisch mogelijk te maken.

 

Tip 1: Overzicht is the key

Bij een minimalistische keuken wilt u ervoor zorgen dat er zo weinig mogelijk apparatuur en keukenspullen in het zicht staan.

Dit kunt u voorkomen door alle keukenspullen een vaste plek te geven. Denk bijvoorbeeld aan uw koffiezetapparatuur en uw keukengerei. 

Als alles op een vaste plek staat, is de kans op troep kleiner en daarnaast is het ook nog eens overzichtelijk.

Ook kunt u nadenken over een keukeneiland met lades. Zo kunt u veel spullen kwijt en niemand die het opmerkt.

Tip 2: Verberg uw keukenapparatuur

Door ingebouwde keukenapparatuur te verwerken in uw minimalistische keuken creëert u een rustige en overzichtelijke ruimte. Zo zijn bijvoorbeeld de snoeren niet zichtbaar, wat uw keuken al een stuk strakker maakt.

Miele, Aeg en Siemens zijn enkele merken die dit soort ingebouwde keukenapparatuur kunnen leveren. 

 

Tip 3: Upgrade uw keuken zo nu en dan

Een minimalistische keuken is natuurlijk onwijs handig, aangezien het tijdloos is. U kunt er jaren mee vooruit. 

Wel is het fijn om de keuken af en toe een upgrade te geven, zodat u elke keer weer met veel plezier in de keuken staat.

Voorbeelden van dit soort upgrades zijn: het wijzigen van het kleurenpallet, het aanpassen van de deurknoppen, verschillende accessoires vervangen door nieuwe en eventueel wat plankjes ophangen waar u vervolgens uw keukengerei en servies op kunt showen. 

Ziet u graag wat kleur terug in uw keuken? Dan is een goede tip om wat planten aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan kruidenplanten, hangplanten en fruitboompjes, die doen het altijd goed in moderne keukens

Tip 4: Gebruik kleur voor sfeer

Zoals wij al eerder hebben benoemd, worden er vaak rustige kleuren gebruikt in een minimalistische keuken. Denk hierbij aan de kleuren taupe, wit, lichtgrijs en pastelkleuren. 

Wilt u net iets extra’s creëren in uw huidige keuken? Dan zou u kunnen kijken naar een andere kleur op de muur. Op deze manier creëert u al een hele andere sfeer. 

Daarnaast zou u ook kunnen nadenken over accenten in het aanrechtblad. De materialen die wij vaak terugzien in een minimalistische keuken zijn hout en marmer.

Onze keukencollectie

Maak kennis met alle stijlen en laat je inspireren.

Ontdek onze keukens