De nieuwste trend: een minimalistische keuken

Een minimalistische keuken blijft een van de meest populaire keukentrends vanwege zijn rustige en neutrale uitstraling. Bovendien is het tijdloos, waardoor u jarenlang kunt genieten van uw prachtige keuken.

Als u toch een upgrade wilt, laten wij u graag zien hoe u dat ook kunt doen.

Wat is een minimalistische keuken?

Een minimalistische keuken, ook bekend als een moderne keuken, kenmerkt zich door een rustige, neutrale uitstraling met eenvoudige elementen. Ondanks het rustige kleurpallet, betekent het niet dat een minimalistische keuken saai hoeft te zijn. Met slechts enkele accenten kunt u uw keuken namelijk op een sfeervolle manier aankleden.

Tips voor het inrichten van een minimalistische keuken

Het inrichten van een minimalistische keuken is niet voor iedereen gemakkelijk. Met enkele tips hopen we u op weg te helpen.

 

Tip 1: Overzicht is the key

Om een gevoel van rust en harmonie te creëren, is het belangrijk dat zo weinig mogelijk apparatuur en keukengerei zichtbaar is. Door alles een vaste plek te geven, krijgt de keuken een frisse en opgeruimde uitstraling. Een effectieve manier om dit te bereiken, is het gebruik van een keukeneiland met lades. Dit biedt handige opbergplekken voor zowel apparatuur als keukengerei, waardoor alles op een nette manier opgeborgen kan worden.

Tip 2: Ga voor ingebouwde apparatuur

Om de rust en het overzicht in uw keuken verder te bevorderen, raden we het gebruik van ingebouwde apparatuur aan. Met ingebouwde apparatuur blijven snoeren en kabels netjes verborgen, wat bijdraagt aan een opgeruimde uitstraling. Merken als Miele, AEG en Siemens bieden diverse opties voor ingebouwde apparatuur in keukens.

 

Tip 3: Verander uw keuken zo nu en dan

Een minimalistische keuken staat bekend om zijn tijdloze karakter, waardoor u er jarenlang van kunt genieten. Af en toe een kleine upgrade kan het plezier van het ontwerp verder vergroten. Denk bijvoorbeeld aan het veranderen van de muurkleur, het vernieuwen van accessoires of het toevoegen van wandplanken aan de muur.

 

In minimalistische keukens zien we vaak rustige kleuren als wit, taupe, lichtgrijs of pastelkleuren terug. Om een extra accent toe te voegen, kunt u kiezen voor een statement kleur die bijvoorbeeld harmonieert met de accenten van het aanrechtblad. Wilt u op een subtiele manier kleur toevoegen aan de keuken dan zijn planten een uitstekende optie. Denk aan kruiden, hangplanten of zelfs kleine fruitbomen voor een levendige touch.

Onze keukencollectie

Maak kennis met alle stijlen en laat je inspireren.

Ontdek onze keukens