De donkere keuken is geen trend maar een ‘blijvertje’

De afgelopen jaren maakten donkere keukens een opmars en ze blijven nog even. Met name de zwarte keuken is nog altijd favoriet.

Een donkere of zwarte keuken is een échte blik-vanger en past in vrijwel elk interieur. Met diverse opstellingen (van klassiek tot hoekkeuken) in onze showroom waar donkere en zwarte kleuren de boventoon voeren, haken wij in op deze trend. Combineer met beton voor een sobere look. Of ga voor chic met zwart marmer, leisteen, graniet of messing.

Onze keukencollectie

Maak kennis met alle stijlen en laat je inspireren.

Ontdek onze keukens

Een donkere keuken gezellig maken

Een donkere keuken geeft al snel een donkere sfeer. Wij geven u enkele tips, zodat u warme en gezellige sfeer kunt creëren in uw keuken.

 

Creëer warmte in uw keuken

In een donkere keuken kunt u gaan spelen met hout. Denk bijvoorbeeld aan een robuuste kast of plankjes die u aan de muur kunt hangen.

Op de plankjes kunt u bijvoorbeeld kruiden of plantjes neerzetten. Dit zorgt ook gelijk al voor een gezellige sfeer. Groen doet het altijd goed voor een huiselijke sfeer.

 

Een kleur doet wonderen

Een kleur toevoegen is altijd goed. Vooral als u het te donker vindt worden in uw keuken. De ultieme tip is het verven van een muur.

Verder kunt u accessoires in uw keuken toevoegen die dezelfde kleur heeft als uw geverfde muur. Op deze manier creëert u meer contrast in huis.

 

Keukentextiel

Ja, keukentextiel kan ook een toevoeging zijn aan een gezellig keuken. Ga op zoek naar mooie theedoeken, vaatdoeken en pannenlappen die passen bij de stijl van uw keuken.

Naast dat het er mooi uitziet is keukentextiel onmisbaar in een donkere keuken.