Kookplaten

De kookplaat is het centrum van de keuken. Dit is de plek waar het allemaal moet gebeuren, nieuwe smaken en originele gerechten worden hier bereid. Er zijn 4 verschillende typen kookplaten:

- Gaskookplaten - Inductiekookplaten
- Keramische kookplaten - Gas op glas kookplaten

Wij leveren kookplaten die echte blikvangers zijn, maar ook kookplaten die juist niet opvallen. De kwaliteit van de collecties die wij voeren staan altijd garant voor langdurig en intensief gebruik. Elk type kookplaat heeft zijn specifieke kenmerken en voordelen, hieronder een korte uitleg. Voor een uitgebried advies nodigen wij u graag uit in onze showroom.

Koken op gas
De beleving van koken op echt vuur, dat is koken op gas. Wellicht de meest bekende manier van koken en voor velen is gas de voorkeurswarmtebron. Daarnaast is gas ook vaak een bewuste keus want een gasvlam is een felle hittebron die zeer precies te regelen is.

Koken op inductie
Koken op inductie is de snelste manier van koken. Niet de kookplaat, maar de pan wordt via een elektromagnetische spoel direct verhit. Door het zeer hoge rendement is de aankooktijd circa de helft in vergelijking met standaard gasbranders. Andere voordelen zijn het makkelijk schoonmaken van de kookplaat en de veiligheid. Inbranden na overkoken wordt voorkomen en u zult zich niet snel branden aan hete kookzones.

Koken op keramisch
Keramische kookplaten bieden vele slimme functies, staan voor veilig koken zonder poespas en een makkelijk schoon te houden oppervlak. Het keramische glas is kras- en slijtvast en is leverbaar in verschillende afmetingen en vermogens zodat het altijd past u in uw keuken. De handige indeling van de diverse kookzones geven precies de afmetingen voor de pannen aan.

Koken, gas op glas
Ook bij gas op glas ervaart u de beleving van koken op echt vuur. Daarnaast geeft gas op glas een modernere uitstraling aan uw keuken. Kiest u voor een aparte wokbrander dan is het plaatje helemaal compleet. 

Wij leveren kookplaten van onder andere:
- AEG - Atag - Bosch
- Etna - Miele - Bauknecht
- Whirlpool - Zanussi - Siemens

Wij geven u graag advies over de mogelijkheden van de diverse kookplaten en merken. Heeft u vragen over een nieuwe kookplaat of het vervangen van uw bestaande? Dan maken wij graag afspraak met u.
 

Unieke voordelen

 • Ruime vakkennis,
  keukenspeciaalzaak
  sinds 1975

 • Begeleiding van A tot Z
  en altijd maatcontrole
  bij u thuis

 • Een kwestie van
  vertrouwen: wij vragen
  geen aanbetaling

 • 5 jaar garantie en
  10 jaar garantie
  op de montage

 • Ontwerp, inmeten
  en monteren door
  ervaren specialisten

 • Garantie op de
  complete keuken
  en de installatie

 • Trendsettend
  in plaats van
  trendvolgend

 • CBW waarborg,
  dus bij ons kunt u
  risicoloos kopen

Een boek vol
keukeninspiratie